Blog

Cross trénink

Cross trénink je celosvětovým fenoménem, který v sobě spojuje silový a kondiční trénink. Využíváme v něm všechny typy zátěže, od  velké činku po váhu vlastního těla, kettlebelly, jednoruční činky, bedny, medicinbaly a hrazdy, TRX atd..., také různé s vlastní vahou.
Postupně vás provedeme od základů až které naše tělocvična nabízí.

Máme zodpovědné a zkušené trenéry, kteří vám vše vysvětlí i ukáží, ale taky vás připraví nejlepším výkonům!

Prioritou je pro nás vždy technika a správné provedení cviků. Tréninky typu cross využívají ke své přípravě jak profesionální sportovci, tak například státní složky. Je to efektivní cesta, jak nabrat velkou sílu a získat výbornou kondici. Jeho cílem je rozvíjet funkční sílu a dostat tělo do maximálních úrovni celkové kondice, díky čemuž budete zdraví, silní a ve formě. Posílí vás i po mentální stránce, a tak v životě budete procházet přes překážky s menšími problémy.

Cross trénink je rychle se rozrůstající tréninkový trend, který v sobě spojuje prvky silového, aerobního a gymnastického tréninku. 

Skladba tréninku

Do tréninku jsou zařazovány cviky  :

Výhody a nevýhody

  1. Cross trénink s sebou přináší spoustu výhod a pokroky slibuje v deseti oblastech: respirační a aerobní odolnosti, obecné vytrvalosti, síle, koordinaci, pružnosti, síle, rychlosti, výbušnosti.
  2. Jeho výhodami je tak v první řadě lepší kondice. Spolu s ní však přináší i lepší zdraví a spálí tolik kalorií, že v něm najdete velmi efektivní způsob, jak pálit tuky. Rovněž při něm lidé zaznamenávají i růst svalové hmoty, pohyblivosti a flexibility.
  3. Přestože jde o stále populárnější tréninkovou metodu, najde se i mnoho odpůrců. Kritizují především jeho náročnost a nebezpečnost, která může vést ke zranění.

 

Pro koho je cross trénink určen?

Cross trénink je určen pro cvičence, kteří už mají něco odtrénováno a perfektně zvládají základní techniky. Je výrazně náročnější než kruhový trénink co do vah a odpočívání mezi jednotlivými cviky. Přesto s ním můžete začít v každém věku.

Do tréninku můžete nastoupit kdykoli v průběhu roku, trenér vždy přizpůsobí program každému cvičenci (varianty cviků, opakování, váhy).
Strečink je důležitou součástí každého tréninku.

 

08.10.2018