Blog

TRX

TRX je vhodný pro každého:

Cvičení na TRX je určeno pro úplné začátečníky i sportovce. Cviky lze snadno stupňovat. Zátěž upravíte nastavením polohy těla.

Proč TRX systém?

Historie závěsného tréninku TRX systému:

Prvky moderní cvičební filozofie známé jako závěsný trénink existují v různých formách již stovky let. Metodicky přesné zátěžové cvičení se provádělo v římských legiích a starověcí čínští akrobaté byli první známí mistři gymnastiky. Bojové jednotky z 19. století a první horolezci z celého světa rozvinuli řadu lezeckých cvičebních aktivit s lany pro nácvik a přípravu na těžké boje a horské expedice. Bezesporu gymnasté a techničtí lezci po skalách se stali mistry moderní doby v zátěžovém cvičení na žíněnkách a různých závěsných nástrojích. Závěsný trénink hodně vděčí tomu, co jsme se naučili ze zkušeností těch, kteří přišli před námi. Generace akrobatů, gymnastů a horolezců využívali své vlastní tělesné hmotnosti jako odporu při zavěšení na kruzích, hrazdách a lanech. Tímto tréninkem získávali značnou sílu a perfektně vypracovanou postavu, která je charakteristická pro tyto sportovce. Jak vzniklo TRX®?

Vynálezcem TRX® závěsného cvičení, tak jak ho známe v současnosti, je Randy Hetrick.

Po ukončení studia v oboru historie na University of Southern California v roce 1987, strávil Randy Hetrick čtrnáct let jako velitel „Navy komanda“ po celém světě. Jeho kariéra vyvrcholila jako operační velitel elitních SEAL jednotek, kde začal se svými kolegy hledat způsob, jak se udržet ve fyzické kondici i během náročných misí. Okolnosti těchto misí často SEAL zavedly na místa bez tradičního cvičebního vybavení a s velmi omezeným prostorem na cvičení.

Vojenský TRX® trénink Jelikož trávili většinu času na lodích nebo v ponorkách, byli nuceni trénovat na malých prostorách s omezenou možností cvičebních nástrojů. Začínalo se s několika padákovými popruhy ručně spojenými spolu s gumovými nástroji na opravu lodí. V krátké době položili základy cvičení, které objevilo zcela nové a originální kategorii funkčního cvičení.

 

Výsledek obrázku pro trx

Vzhled TRX : Výjimečné vybavení – Spojnice mezi pohybem, pružností, silou, stabilitou, koordinací, posilováním se navzájem prolínají v jedinečné a celkově funkční formě.

Možnost stáhnout jak správně cvičit TRX

24.12.2016